Pogoji nakupa

POSTOPEK NAKUPA

Knjige lahko naročite tako, da pošljete sporočilo na elektronski naslov narocila@ataja.si ali pa pokličete na telefonsko številko 01 52 00 780.

CENE IN DDV

Vse cene so v evrih in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV).
Cene veljajo do 31.12.2024.

Podatki na straneh

Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb na strani ataja.si.
Tekstovne napake so mogoče in zanje ne prevzemamo odgovornosti.

Varstvo potrošnikov

Pri prodaji spoštujemo Zakon o varstvu potrošnikov.

Odstop od naročila

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku.
Potrošnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano in v nespremenjeni količini, podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila.
Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega se mu vrne plačilo.
Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

Zavrnitev naročila

Založba lahko naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti, zavrne.

Način dostave in rok dobave

Blago pošiljamo na podlagi predhodno plačanega predračuna preko podjetja Pošta Slovenije. Vse izdelke, ki so na zalogi odpremimo v 3 delovnih dneh od prejema plačila predračuna. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.

Stroški pošiljanja

Del stroškov pošiljanja v višini 4,90 EUR plača naročnik/prejemnik pošiljke.
Dostavo blaga vršimo samo v Sloveniji.

REKLAMACIJE PREJETIH POŠILJK

Prejeto blago preglejte takoj in ob prisotnosti osebe dostavne službe. Vse kasnejše reklamacije poškodbe blaga, dostavna služba upošteva le izjemoma in jih v njihovem imenu tudi založba ne more rešiti. Morebitne poškodbe vnesite v zapisnik, ki ga je dostavljavec dolžan podpisati.
V primeru poškodbe nam v vednost pošljite sporočilo na naš elektronski naslov info@ataja.si. Na ta naslov nam lahko sporočite tudi vse ostale morebitne reklamacije.